KC Limburg

De vereniging voor hond en baas in de regio Parkstad

Bij de KC Limburg wordt enkel les gegeven door gecertificeerde Kynologische Instructeurs (volgens de eindtermen van Raad van Beheer en C-KI) of Instructeurs die hiervoor in opleiding zijn. Hierdoor is niet alleen de kwaliteit van het cursusprogramma gewaarborgd, maar bent u als hondeneigenaar ook ervan verzekerd dat onze instructeurs zich regelmatig bijscholen en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen rondom hondenopvoeding- en training.

groepsfoto instructeurs2Maak hier kennis met onze Kynologische Instructeurs
Rene Heijnen
Rene Heijnen
Hallo, ik ben René Heijnen. Opgegroeid ben ik met allerlei dieren zoals paarden, schapen en natuurlijk ook honden. Mijn echtgenote nam van thuis uit een kleine Yorkshire Terrier mee in ons huwelijk. Al snel kocht ik ook een hond. Dat was een mooie Berner Sennenhond. Daarna volgden nog een Dalmatische Hond, een West Highland White Terriër en een Duitse Staande Hond Ruwhaar. Op dit moment lopen er in ons huis een grappige ruwharige Dwergteckels rond. Zijn namen zijn Syb en Pip.  

Met hem doe ik Obedience training en speuren. Hij vind dit helemaal te gek en toont veel enthousiasme. In het verre verleden heb ik een instructeursopleiding gevolgd alsmede de KK1 en KK2 cursus. In het voorjaar 2015 heb ik een opleiding instructeur Praktijkspeuren gevolgd.  Sinds zomer 2015 geef ik deze cursus in de bosomgeving van de Rimburgerhoeve. Sinds een jaar of 7 geef ik ook Obedience training voor cursisten die met hun hond echt aan de slag willen! Ik denk dat ik reeds meer dan 20 jaar les geef bij de KC Limburg. Exact weet ik het niet meer. Net als de collega instructeurs bij de KC Limburg  zorg ik ervoor dat mijn diploma Kynologisch Instructeur middels nascholing  gecertificeerd blijft.

In de afgelopen 20 jaar ben ik ook altijd als bestuurslid actief geweest bij de KC Limburg. Dit omdat ik altijd vond dat ik meer moest doen dan alleen maar een keer per week met de hond aanwezig zijn op een training. De vereniging is zodoende een stuk van mijn sociale leven geworden.

Tijdens de lessen probeer ik altijd serieuze training te combineren met spel. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ik kan heel enthousiast zijn tijdens een training en vind het dan ook prettig als cursisten dit enthousiasme terug geven.

Hopelijk zie ik u met uw hond  binnenkort op de Rimburgerhoeve !!
Angela Bruynswyck

Mijn naam is Angela Bruynswyck, bouwjaar 1967, geboren en getogen in Aachen/D (een echt "Öcher Mädche"), sinds 1996 in Nederland wonend. Sinds 1999 ben ik als instructeur verbonden aan de KC Limburg. Mijn opleiding op het gebied van hondengedrag- en opvoeding heb ik van 1998 tot 2001 gevolgd bij 'O&O' en 'Dogvision'. Ook ben ik gecertificeerd instructeur voor Cirkeltraining en Hondendenksport.
Angela BruynswyckIk werk als paraveterinair dierenartsassistente in een kliniek voor kleine huisdieren in Heerlen. Momenteel deel ik mijn huis met de twee katers Bones (Tonkinees) en Elan (LaPerm) en de twee Langharige Teckels Daxx en Flixx.

Verder kent men mij als een van de instructrices van de puppy- en theorielessen. Ook hou ik me als bestuurslid binnen de KC bezig met het organiseren van workshops, lezingen en seminars.

" Honden zijn als boeken, u moet ze alleen kunnen lezen. Dan kunt u veel leren. " (Oliver Jobes)
Ietje te Lam
Ietje te LamIIk ben gehuwd en moeder van 2 zonen. Van beroep ben ik medisch beeldvormer oftewel röntgenlaborante. 
 
Van jongs af aan ben ik opgegroeid met veel dieren, waarbij een hond altijd een grote rol heeft gespeeld en ook altijd een passie voor mij was, is en zal zijn. Op dit moment heb ik twee Hovawarts, Bika en Troy. Met Bika heb ik het hele scenario van Gehoorzaamheid t/m Obedience 1 gevolgd en ernaast actief Agility. Ze is nu met pensioen. Met Troy ben ik bezig hetzelfde pad te bewandelen. Hij heeft alle Gehoorzaamheidscursussen doorlopen, doet Agility en gaat bovendien met mij Praktijkspeuren. 
 
Ik ben vanaf 2004 lid van de KC Limburg, vanaf 2008 geef ik les als instructeur, vanaf 2009 mede in de organisatie van clubmatches en vanaf 2010 bestuurslid en cursuscoördinator en doe dit alles nog met veel plezier.


Linda Broeren

Ook ik zal me even aan jullie voorstellen.

Ik ben getrouwd, woon in Valkenburg en run samen met mijn man een Fotostudio.
Mijn roots liggen in de Achterhoek waar ik zolang als ik me kan herinneren gek ben op dieren.
Mijn grootste passie ligt bij paarden en honden.
Linda Broeren

Toen ik 22 jaar geleden in Zuid Limburg kwam wonen en mijn eigen hond kreeg een Mix Heidewachtel wilde ik niets liever dan samen iets leuk doen, zo ben ik begonnen met Gehoorzaamheidstraining.
Na een tijdje werd mij de vraag gesteld of ik het niet leuk zou vinden om meer te doen dan alleen zelf trainen en zo is het dus begonnen. Inmiddels is het gezin uitgebreid met paard en 3 Border Collies waar ik naast Gehoorzaamheidstraining ook af en toe mee schapen drijf en Agility doe.

Wat vind ik zo leuk aan lesgeven of eigenlijk je kennis delen? De mensen leren en begeleiden hoe een hond kan denken en doen.Honden verrijken je leven en maken het compleet.Samen met je maatje leuke dingen ondernemen en daar hoort het leren en lekker actief bezig zijn zeker bij !!

" Dogs are like chocolates….you never can have one !! "
Nathalie Hoeppermans
Nathalie Hoeppermans
Hallo! Ik ben Nathalie Hoeppermans.
In 2013 ben ik als cursist terecht gekomen de KC Limburg. In het najaar van 2014 ben ik stage gaan lopen als instructeur. In 2016 heb ik mijn diploma tot Kynologisch Instructeur behaald. Zelf heb ik twee Welsh Corgi Cardigans, Clooney en Harley.
Met allebei train ik fanatiek FCI Obedience en loop ik af en toe een show. Daarnaast zijn zowel Clooney als Harley regelmatig mijn hulpinstructeurs tijdens de lessen.

Wat ik zo leuk vind aan lesgeven is om te zien dat mensen hun hond beter leren te begrijpen, en dat door samen te werken de band tussen baas en hond groeit. Ik hoop dat mensen tijdens de lessen ervaren hoe leuk het is om samen met hun hond te werken en dit ze motiveert om met hun hond bezig te blijven, ook buiten de cursussen om. 
Ramon van Es
Ramon van Es

Hallo, ik ben Ramon van Es. Gehuwd en vader van een lieve dochter. In het dagelijks leven ben ik Service Adviseur.
Sinds januari 2016 hebben wij een Thai Bangkaew Dog, Santi. Een niet alledaags oer-ras uit rasgroep 5.
Bij de KC Limburg hebben wij met veel plezier de Gehoorzaamheidscursussen 1 t/m 3 succesvol doorlopen
en daarnaast is Santi een echte speurneus.

Door deze gezamenlijke passie ben ik besmet geraakt met het Praktijkspeuren, met een opleiding tot instructeur Praktijkspeuren als gevolg.

Naast het Praktijkspeuren, vind ik een goede opvoeding heel belangrijk en de basis voor je verdere ontwikkeling.
Niet alleen kinderen hebben deze basis nodig maar ook het andere gezinslid, je hond(en).
Derhalve lijkt het me leuk om een maatschappelijke rol te spelen bij het begeleiden van eigenaar
bij het opvoeden van zijn/haar hond(en).
Dit is ook de reden waarom ik als stagiair aan de slag ben gegaan bij KC Limburg
en mijn opleiding tot Kynologisch Instructeur in 2019 heb afgerond.

 " Je kunt voor geld een hele mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart " 

Joëlle Klein 

 Joelle Klein


Hallo, ook ik zal me even voorstellen. Ik ben Joëlle Klein.

Ik ben bij de KC Limburg terecht gekomen in het najaar van 2016, toen heb ik met mijn Amerikaanse Bulldog Bo de eg1 gevolgd. Inmiddels ben ik trotse eigenaar van Bo en daarnaast van 2 Duitse Herders Ceasar en Eddy, een poes Pipa en een slang genaamd Anthon. Ik ben afgestudeerd paraveterinaire (dierenarts assistent), maar ik werk als explosieven speurhonden trainster en geleidster. Naast het trainen van de honden behoord het opleiden van collega's ook tot een van mijn taken.

Sinds het voorjaar van 2019 ben ik weer opnieuw actief bij de KC Limburg en zoals je misschien wel kan verwachten in het speurteam. Hier ben ik begonnen als spoorloopster, maar inmiddels zal ik als instructeur het speurteam versterken. De opleiding kynologisch instructeur moet ik nog afronden, maar door mijn werk heb ik wel voldoende ervaring. Eerste lezing bij
KC Limburg
staat weer gepland.
Infoavond
Voedingsavond &
Tandgeneeskunde
Schrijf je snel in

meer info

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Instructeurs inlog